Welke isolatie onder vloerverwarming?

Vloerverwarming, een luxe die steeds populairder wordt in moderne woningen. Maar wist je dat de juiste isolatie essentieel is om optimaal te profiteren van dit verwarmingssysteem?

Bij BKW Isolatie begrijpen we het belang van isolatie onder vloerverwarming. Het zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat, maar juist naar boven wordt gereflecteerd.

Ontdek welke isolatiematerialen jouw vloerverwarmingssysteem naar een hoger niveau tillen!

dinsdag 20 juni 2023

Plixxopol HR++ Isolatieschuim

Als we het hebben over isolatie onder vloerverwarming, kunnen we niet om het Plixxopol HR++ Isolatieschuim heen. Dit revolutionaire materiaal vormt een naadloze laag onder je vloer en zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Het schuim heeft de unieke eigenschap om de warmte terug te kaatsen naar boven, waardoor je vloer warm aanvoelt en de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Het Plixxopol HR++ Isolatieschuim is een betrouwbare metgezel voor je vloerverwarmingssysteem en zorgt voor een energiezuinig en comfortabel huis.

EPS-parels

Een andere uitstekende keuze voor isolatie onder vloerverwarming zijn EPS-parels. Deze kleine, lichte pareltjes hebben een hoge isolatiewaarde en creëren een isolerende laag onder je vloer. Ze vormen als het ware een luchtkussen dat de kou buitenhoudt en de warmte binnenhoudt. Hierdoor kun je vloerverwarmingssysteem optimaal zijn werk doen en geniet je van warme voeten, zelfs op de koudste dagen. EPS-parels zijn flexibel en gemakkelijk aan te brengen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende vloerconstructies.

Glaswol

Glaswol, een klassiek isolatiemateriaal, heeft ook zijn plaats verdiend onder vloerverwarmingssystemen. Dit zachte en donzige materiaal heeft een uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Het zorgt ervoor dat de warmte van je vloerverwarming niet verloren gaat naar de koude ondergrond, maar juist naar boven wordt geleid. Glaswol is gemakkelijk te installeren en past zich aan de vorm van je vloer aan. Met glaswol als isolatiemateriaal geniet je niet alleen van warme voeten, maar bespaar je ook op energiekosten.

Isolatiedekens

Tot slot zijn isolatiedekens een betrouwbare keuze voor isolatie onder vloerverwarming. Deze dekens, gemaakt van verschillende isolatiematerialen zoals glaswol of minerale wol, vormen een warme en beschermende laag onder je vloer. Ze voorkomen warmteverlies naar de koude grond en zorgen ervoor dat je vloerverwarmingssysteem efficiënt werkt. Isolatiedekens zijn gemakkelijk aan te brengen en bieden een duurzame isolatieoplossing voor je vloer.

Conclusie

De juiste isolatie onder vloerverwarming is van essentieel belang voor een warm en energiezuinig huis. Of je nu kiest voor het reflecterende Plixxopol HR++ Isolatieschuim, de EPS-parels, glaswol of isolatiedekens, BKW Isolatie staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste isolatieoplossing voor jouw vloerverwarmingssysteem. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Wil je optimaal genieten van je vloerverwarming? Neem contact op met BKW Isolatie voor een gratis adviesgesprek en ontdek de beste isolatieoplossing voor jouw vloerverwarmingssysteem.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bas de Mooij
Isolatiespecialist regio Noord-Holland & Zuid-Holland
0613499708