De voordelen van spouwmuurisolatie bij een nieuwbouwwoning 

Vaak is het fijn om één overzicht te hebben met alle voordelen op een rij. Wij geven u dan ook graag een lijst met 4 voordelen voor het isoleren van de spouwmuren van uw nieuwbouwhuis. Van energiezuinigheid tot minimale overlast van het isolatieproces zelf. 

maandag 27 november 2023

Alle voordelen op een rij

1. Energiezuinigheid en aanzienlijke kostenbesparing 

Spouwmuurisolatie bevordert niet alleen het comfort in uw woning, maar leidt ook tot aanzienlijke besparingen op energiekosten, tot wel 30% op jaarbasis. Deze investering verdient zichzelf vaak al terug binnen ongeveer drie jaar. Met de stijgende energieprijzen is dit een slimme zet voor de lange termijn. 

2. Verhoogde energiezuinigheid en woningwaarde 

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie verbetert u niet alleen de energiezuinigheid van uw woning, maar ook het energielabel. Dit heeft directe invloed op de waarde van uw huis. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen aantrekkelijk voor uw comfort, maar ook voor potentiële kopers in de toekomst. 

3. Comfortabel leefklimaat 

De spouwmuur, gelegen tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning, kan door isolatie aanzienlijk worden verbeterd. Hierdoor geniet u niet alleen van warmte in de winter, maar ook van koelte in de warme maanden. Spouwmuurisolatie zorgt voor een consistent en aangenaam binnenklimaat. 

​4. Snelle installatie en minimale overlast 

De installatie van spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep die vaak binnen een dag kan worden voltooid. Dit minimaliseert verstoringen tijdens de bouwfase en biedt directe voordelen voor uw woning. 

Vraag een adviesgesprek aan

Type isolatiematerialen 

Afhankelijk van uw wensen heeft u bij BKW Groep keuze uit 2 soorten isolatiemateriaal. Wij vertellen u graag meer over deze materialen en wat de verschillen zijn. 

Isolatiemateriaal: EPS hr++ Parels 

Onze unieke isoparels, met een gesloten celstructuur van EPS, reguleren vocht en hebben een diameter van 3,5 mm voor optimale vulling. De natuurlijke hars zorgt voor ademende gevels zonder vochtproblemen. Met een RD-waarde van 1,818 m2 K/W zorgen deze parels voor een energiebesparing van minimaal 30%, soms zelfs tot 50%, wat resulteert in aanzienlijke jaarlijkse besparingen. 

Isolatiemateriaal: Ursa Glaswol hr++ 

Voor het isoleren van de spouwmuur van uw nieuwbouwhuis wordt vaak Ursa glaswol gebruikt. Met een Lamba-waarde van 0,034 W/mK is deze niet alleen eenvoudig te verwerken, maar zorgt ook voor een aantrekkelijk binnenklimaat in alle seizoenen. Waterafstotend en zonder chemicaliën toegevoegd, biedt het een duurzame isolatieoplossing met een 100% duurzaamheidskeurmerk. Naast energiebesparing zorgt het ook voor akoestisch comfort door geluiden van binnen en buiten te dempen. 

Conclusie 

Spouwmuurisolatie is een essentiële toevoeging aan uw nieuwbouwwoning, met voordelen variërend van energie-efficiëntie tot comfort en waardevermeerdering. BKW Groep staat tot uw dienst om u te helpen bij het realiseren van een goed geïsoleerd huis dat aan al uw wensen voldoet. Investeer vandaag in de toekomst van uw woning. 

Adviesgeprek aanvragen