Isoleren woning: kosten, besparing en terugverdientijd

Het isoleren van uw huis zorgt voor een duurzame woning en minder energiekosten. BKW Groep legt uit hoe isolatie-investeringen leiden tot besparingen op de lange termijn.

vrijdag 3 november 2023

Transparantie in kosten

Bij BKW Groep houden we niet van onverwachte kosten. Daarom beginnen we met een heldere uitleg van de prijzen voor woningisolatie. Afhankelijk van het type isolatie – dak, spouwmuur, of vloer – variëren de kosten. Wij bieden u een glasheldere rapportage vooraf, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Dakisolatie

Het dak is een belangrijk punt als het gaat om warmtebehoud. Een goed geïsoleerd dak kan u tot 30% besparen op uw energierekening. BKW Groep zorgt voor een professionele installatie waarbij comfort en kostenbesparing hand in hand gaan.

Bij dakisolatie kunt u kiezen voor binnen- of buitenisolatie. Buitenisolatie neemt geen ruimte in en beschermt het dak tegen weersinvloeden. Een kosteneffectievere optie is binnenisolatie en wordt sneller geïnstalleerd. BKW Groep adviseert u graag over de beste optie voor uw situatie.

Spouwmuurisolatie

Een snelle winst op zowel comfort als energie-efficiëntie behaalt u met spouwmuurisolatie. Onze experts zijn klaar om deze klus nauwkeurig bij u uit te voeren. Dit zal leiden tot een direct merkbare verbetering in uw comfort.

Spouwmuurisolatie is een proces waarbij isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt geblazen. Dit is een relatief eenvoudige en snelle ingreep, die minimale overlast voor de bewoners met zich meebrengt. Het materiaal dat u kiest, zoals EPS-parels of Ursa glaswol, beïnvloedt de prijs en isolatiewaarde.

Vloerisolatie

Koude voeten? Niet meer na onze vloerisolatie. Een investering die niet alleen het comfort verhoogt, maar ook bijdraagt aan een lagere energierekening.

Vloerisolatie kan op verschillende manieren worden gedaan afhankelijk van uw kruipruimte en vloerconditie. Plixxopol, EPS parels en Ursa glaswol zijn enkele van deze opties. BKW Groep inspecteert de situatie ter plaatse en adviseert u over de meest effectieve methode.

Besparing en terugverdientijd

U kunt honderden euro's per jaar besparen op uw energierekening afhankelijk van uw huidige verbruik en isolatiemaatregelen. Isolatie verdient zich snel terug, binnen 3-5 jaar voor spouwmuurisolatie en ongeveer 5-7 jaar voor dak- en vloerisolatie.

Subsidies voor woningisolatie

De Nederlandse overheid stimuleert woningeigenaren om hun huizen te verduurzamen. Hierdoor zijn er diverse subsidies beschikbaar voor woningisolatie. BKW Groep helpt bij het vinden van financiële voordelen wanneer u uw huis isoleert. Subsidies kunnen de kosten aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten.

ISDE-regeling

Één van de meest relevante subsidies is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze regeling biedt een tegemoetkoming voor de investering in isolatiemaatregelen. U kunt deze subsidie ook combineren met andere energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

Energiebespaarlening

Naast subsidies kunt u ook de Energiebespaarlening gebruiken. Dit is een voordelige lening om energiebesparende investeringen in uw huis te betalen met lage rente. De lening zorgt ervoor dat er op uw energierekening wordt bespaard. Op uw energierekening wordt maandelijks meer bespaard dan de aflossing die u moet betalen.

Lokale subsidies

Afhankelijk van waar u woont kunnen er ook lokale subsidies beschikbaar zijn. Gemeenten en provincies hebben soms aanvullende regelingen om verduurzaming te stimuleren. BKW Groep weet wat er lokaal mogelijk is. Wij kunnen u advies geven over subsidies in uw regio.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Uitgebreide toelichting op isolatiekosten

De kosten in uw offerte voor isolatie zijn niet enkel een prijskaartje. Ze bevatten de kennis van experts, de goede materialen en de duurzaamheid van het werk. BKW Groep biedt u een gedetailleerde offerte waarin alle aspecten van de isolatiewerkzaamheden worden meegenomen. Zo weet u dat uw investering niet alleen nu, maar ook op de lange termijn winst oplevert.

De invloed van isolatie op uw energieklasse

Een goed geïsoleerd huis bespaart energie en verhoogt de energieklasse van uw woning. Dit verbetert de waarde van uw huis en maakt het aantrekkelijker voor de verkoop.

Tot slot

Investeren in isolatie is investeren in de toekomst. Niet alleen voor een duurzamer huis maar ook voor een duurzame portemonnee. BKW Groep staat voor u klaar om de transitie naar een energiezuiniger huis te realiseren.