Waarom isolatie onder uw betonvloer het wooncomfort verhoogt.

Een goed geïsoleerde betonvloer draagt niet alleen bij aan comfortabel wonen, maar verlaagt tevens ook energiekosten en verlengt de levensduur van uw vloer. We verkennen verschillende isolatiematerialen en BKW Groep denkt graag met u mee in de mogelijkheden bij u thuis.

maandag 15 januari 2024

Waarom uw betonvloer isoleren van belang is.

Isolatie onder een betonvloer biedt tal van voordelen. Zo minimaliseert het warmteverlies en verhoogt de energie-efficiëntie van uw woning, ongeacht het weer. Daarnaast vermindert isolatie geluidsoverlast, ideaal voor wie in een drukke omgeving woont of geluidshinder tussen verdiepingen wil minimaliseren.

Wanneer uw betonvloer geïsoleerd is voorkomt dit opstijgend vocht uit de grond, waardoor vochtproblemen en vloerschade kunnen worden voorkomen. Voordelig voor de levensduur van uw vloer. Tevens voorkomt het koudebruggen tussen de vloer en de fundering, wat leidt tot minder warmteverlies en meer comfort.

Kruipruimte isolatie: Een essentiële stap in energie-efficiënt wonen

Vanwege de grote weerveranderingen in Nederland is het soms lastig om uw woning warm en comfortabel te houden. Vooral de kruipruimtes spelen daar een grote rol in. Door deze kruipruimte te isoleren ontstaat er een laag die kou tegen gaat en toch uitstekend om kan gaan met vocht. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de kou vanuit de grond moeilijker naar boven komt. Het gevolg is dan ook dat je vloer warmer aanvoelt en dat er minder kou uw woning binnen dringt. Zo stookt u minder om de woning warm te houden, wat resulteert in lagere energiekosten.

Isolatiematerialen: De sleutel tot een geïsoleerde betonvloer

BKW Groep maakt gebruikt van geavanceerde isolatiematerialen om betonvloeren effectief te isoleren. Plixxopol cfk-vrij polyurethaanschuim (PUR) is een voorbeeld van een hoogwaardig isolatieproduct dat we gebruiken. Met een gesloten celstructuur spray voorkomt dit product vochtretentie en behaalt het een indrukwekkende R.D.-waarde van 3,5, wat resulteert in een aangename en warme vloer. Daarnaast werken we met EPS hr++ parels, die als een isolerende deken in de kruipruimte worden aangebracht, en isolatiedekens die eenvoudig warmteverlies en vocht in de kruipruimte voorkomen.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Subsidiemogelijkheden

Wist u dat door het isoleren van uw betonvloer u mogelijk subsidie kunt krijgen? Voor het isoleren van uw vloer kunt u wel €11,- per m2 ontvangen. Gedurende uw betonvloer isolatie denken wij graag mee over de subsidiemaatregelen die voor u van pas zijn.

Conclusie

BKW Groep treedt op als expert op het gebied van isolatie, waarbij we een cruciale rol kunnen spelen in het verhogen van uw wooncomfort. Door geavanceerde isolatiematerialen en doordachte isolatiestrategieën toe te passen, dragen we bij aan een energiezuinige woning met een langere levensduur van uw betonvloer. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we uw woning kunnen voorzien van de beste isolatieoplossingen.