Betonnen vloer laten isoleren

✓ Bespaar tot 30% op uw energiekosten
 Aanzienlijk verbeterde temperatuurregulatie en verhoogd wooncomfort in huis
 Een geïsoleerde betonnen vloer helpt vochtproblemen en dus schimmelvorming te voorkomen
We adviseren u over de mogelijkheden voor subsidies

Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Maak nu een afspraak!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Dit is wat we voor u kunnen betekenen

Het isoleren van uw betonnen vloer door BKW Isolatie is dé manier om uw wooncomfort te verbeteren. Hiermee verhoogt u niet alleen de waarde van uw woning, maar ook het energielabel.

Het isoleren van een betonnen vloer resulteert in verbeterde warmte- en geluidsisolatie, waardoor u kunt besparen op energiekosten en kunt genieten van een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien verlengt het de levensduur van de vloer en verhoogt het de waarde van uw huis.

Warmte beter vasthouden en energiekosten besparen in huis

Dankzij de isolatie wordt het gemakkelijker om de warmte in huis vast te houden. Zonder isolatie kan warmte gemakkelijk ontsnappen, met name bij een betonnen vloer op de begane grond of in de kelder. Door te kiezen voor vloerisolatie door een isolatiespecialist, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.

Waarom een betonnen vloer isoleren?

Het isoleren van een betonnen vloer verlengt de levensduur van de vloer, doordat het beschermt tegen schade door vocht en temperatuurschommelingen.

Zonder isolatie kan vocht uit de grond de vloer binnendringen en de betonnen structuur aantasten. Dit kan leiden tot verzwakking of zelfs scheuren in de vloer. Bovendien kunnen temperatuurschommelingen, vooral bij vrieskou, ervoor zorgen dat de vloer uitzet en krimpt, wat ook schade kan veroorzaken.

Isolatie en vochtbestrijding

Het isoleren van de betonnen vloer houdt vocht buiten en zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in de vloer. Hierdoor wordt schade aan de vloer verminderd en gaat deze langer mee. Op de lange termijn leidt dit tot kostenbesparingen, omdat er minder reparaties of vervangingen nodig zijn.


De voordelen op een rij

✓ Verminderd gasverbruik, wat resulteert in een lagere energierekening

✓ Snellere opwarming van de woning

✓ Aanzienlijk langere levensduur van uw vloer

✓ Verminderd geluidsoverlast

 Houdt de warmte buiten tijdens de zomer en binnen tijdens de winter

✓ Verbeterd energielabel, wat leidt tot een hogere woningwaarde

 

 

 

 


Wat kost het laten isoleren van uw vloer
 

Isoleren met subsidie

In veel gevallen kunt u profiteren van subsidie voor het isoleren van uw betonnen vloer. Het isoleren van uw huis is namelijk een vorm van verduurzaming, en daarom komt het in aanmerking voor een subsidieregeling van de overheid. Hoewel sommige isolatieklussen al beginnen bij 1200 euro, kan de totale kostprijs voor u nog gunstiger uitvallen als u in aanmerking komt voor subsidie.

Wanneer kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking voor subsidie als u de eigenaar van de woning bent en er zelf woont. Dit betekent dat de kosten voor isolatie aanzienlijk lager kunnen uitvallen dan u aanvankelijk had verwacht!

Om u een nauwkeurige prijsindicatie te kunnen geven en u goed te kunnen informeren, plannen we eerst een adviesgesprek in. Dit gesprek is volledig vrijblijvend.

Plan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in

In dit adviesgesprek informeren we u over de kosten, inspecteren we de woning met onze apparatuur en beantwoorden we al uw vragen over het proces. Blijkt uit de metingen dat het isoleren weinig of geen rendement zal opleveren? Dan adviseren we ook om NIET te kiezen voor isoleren. We komen voor goed advies en niet voor een verkooppraatje. 

Nu een adviesgesprek aanvragen

Duizenden mensen gingen u voor

Al duizenden mensen kozen bij BKW voor het laten isoleren van de betonnen vloer. Kiezen voor woning isolatie kan een grote stap zijn. Bij BKW Isolatie hoeft u zich echter geen zorgen te maken. Onze vakmensen zorgen er dagelijks voor dat mensen blij worden door hun huis vakkundig te isoleren.

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Neem een kijkje bij de onafhankelijke beoordelingen op Google!

 

Insula gecertificeerd

BKW Isolatie heeft de Insula-certificering behaald, waardoor we toegang hebben tot een breed scala aan isolatiematerialen die door Insula zijn goedgekeurd. Hierdoor zijn we in staat om eerlijk en objectief advies te geven, zonder gebonden te zijn aan specifieke merken.

Insula fungeert als een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit van isolatie in de branche waarborgt. Bedrijven die zijn aangesloten bij Insula garanderen hoogwaardige kwaliteit doordat ze voldoen aan strenge richtlijnen.

Professioneel je woning laten isoleren?

Uw woning op een professionele manier laten isoleren? Het isoleren van uw huis zorgt niet alleen voor meer comfort, maar leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen. U kunt jaarlijks tot wel 30% besparen op je energiekosten. Vaak verdient u de investering al binnen een periode van drie tot vijf jaar terug.

Maar wat houdt isolatie precies in?

Isolatie is het proces waarbij speciaal isolatiemateriaal wordt toegepast in een gebouw, met als doel het verminderen van warmteverlies en het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Door te isoleren wordt de warmte effectief vastgehouden, waardoor er minder warmte naar buiten lekt. Dit resulteert in lagere stookkosten en een aangenamer binnenklimaat. Isolatie kan worden uitgevoerd met verschillende materialen, zoals URSA glaswol, EPS-parels, cellulose en Plixxopol HR++ isolatieschuim.

Deze materialen gebruiken wij:

 

Plixxopol - HR++ Isolatieschuim

Plixxopol isolatieschuim is een type isolatieschuim met een hoog rendement. Dit isolatieschuim kan worden gebruikt voor het isoleren van muren, daken, vloeren en andere oppervlakken in een gebouw. Plixxopol biedt een efficiënte manier om energie te besparen en de energierekening te verlagen, omdat het de warmte binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer.

Het isolatieschuim is gemaakt van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare materialen en heeft een hoge isolatiewaarde. Het schuim is sterk, flexibel en licht van gewicht, waardoor het eenvoudig kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken en vormen.

Cellulose - Minimale milieu impact

Cellulose is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier en karton. Het materiaal wordt behandeld met brandvertragers en insecticiden om de isolatiewaarde te verhogen en de levensduur te verlengen. Cellulose wordt gebruikt om muren, daken en vloeren te isoleren.

Bij het isoleren van een woning met cellulose wordt het materiaal losjes in de ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Cellulose kan ook worden aangebracht door het materiaal in matten te persen en deze vervolgens tussen de wanden of onder de vloer te leggen. Het materiaal vult alle kieren en gaten op en zorgt voor een naadloze isolatielaag.

Omdat cellulose-isolatie uit papier gemaakt wordt, betreft het een grotendeels plantaardig product met een minimale milieu-impact.
Het heeft diverse strenge milieucertificaten (FSC, NaturePlus, DuBokeur 1).‍ Daarnaast heeft het een hoge isolatiewaarde en is het effectief in het verminderen van warmteverlies. Cellulose is ook zeer brandveilig en rotbestendig.

 

EPS parels (HR++) - geëxpandeerd polystyreen

EPS-parels zijn kleine bolletjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Een materiaal dat bekend staat om zijn lichte gewicht, isolerende eigenschappen en waterbestendigheid. EPS-parels worden gebruikt als isolatiemateriaal om de thermische isolatie van muren, daken en vloeren te verbeteren. EPS-parels zijn waterafstotend en kunnen niet rotten.

Om dit te bereiken worden de EPS-parels in de holle ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Dit gebeurt door middel van een speciale machine die de parels door een buis naar de gewenste locatie stuurt. De parels vullen dan de ruimte op en zorgen voor een gelijkmatige isolatielaag.

Ursa Glaswol (HR++) - Ademende isolator

Ursa glaswol is een HR++ isolatiewol. Door de eenvoudige verwerking is deze uiterst effectief voor je woning. Natuurlijk spreken we hier ook over een product dat onder alle omstandigheden nog steeds de woning laat ‘ademen’.

Met een Lamba Waarde van 0,034 W/mK maakt het Ursa een sterke isolator. Een bijkomend voordeel is dat dit zelfs een akoestisch comfort met zich meebrengt. Zo zullen geluiden van binnen van buiten gedempt worden.

Bekijk de website van Ursa of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen

Een adviseur komt graag bij u langs! Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Eerlijk advies. Is isoleren voor u niet interessant? Dan geven we dat eerlijk aan.
Gratis en vrijblijvend. Wij komen langs voor advies, niet voor een verkooppraatje.
Scherpe offerte. We kijken graag voor welke subsidie u in aanmerking komt.

*