Spouwmuurisolatie in Utrecht

Bespaar tot 30% op uw energierekening
Professionele isolatie door échte vakmensen
✓ De investering is vaak al binnen 5 jaar terugverdiend
Eerlijk advies en een eerlijke prijs
De warmte blijft binnen en de kou buiten

Onze adviseurs komen graag bij u langs in Utrecht voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Maak nu een afspraak!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

 

Dit is wat we voor u kunnen doen

BKW Isolatie is een vooraanstaande isolatiespecialist in Utrecht. Jaarlijks helpen we talloze huishoudens, waaronder die in Utrecht, bij het verbeteren van de isolatie van hun woning.

Door uw spouwmuren te laten isoleren hoeft u minder vaak en minder lang de verwarming aan te zetten omdat de warmte beter binnen blijft. Het isolatiemateriaal weerkaatst warmte waardoor uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler.

Met spouwmuurisolatie bespaart u aanzienlijk op uw energierekening, verbetert u het binnenklimaat en draagt u bij aan een duurzamere leefomgeving.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Vraag gerust een gratis adviesgesprek aan. Wij komen graag bij u langs in Utrecht!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Waarom zou u overwegen om uw spouwmuren te isoleren Utrecht?

Er zijn diverse voordelen aan spouwmuurisolatie verbonden. Allereerst draagt isolatiemateriaal bij aan een aangenamere binnentemperatuur. Het materiaal reflecteert warmte waardoor in de winter de warmte binnen blijft en in de zomer juist buiten wordt gehouden. Dit resulteert in een constantere binnentemperatuur gedurende het hele jaar, waardoor u minder hoeft te stoken in de winter.

Een ander belangrijk voordeel is dat spouwmuurisolatie de energie-efficiëntie van uw woning in Utrecht verhoogt, wat uw energielabel verbetert. Dit heeft niet alleen invloed op de energiezuinigheid van uw woning, maar het kan ook de waarde van uw woning in Utrecht verhogen. Tegenwoordig geven potentiële kopers namelijk vaak de voorkeur aan woningen met betere energielabels.

Ten slotte biedt spouwmuurisolatie nog een bijkomend voordeel: het vermindert geluidsoverlast. Wonen naast een drukke weg of in een rumoerige omgeving kan hinderlijk zijn, maar spouwmuurisolatie helpt om geluiden van buiten en binnenshuis te dempen waardoor u in een stillere en comfortabelere omgeving kunt leven. Overweeg dus zeker de voordelen van spouwmuurisolatie om uw woonervaring te verbeteren.


De voordelen op een rij

Minder gasverbruik, lagere energierekening

 De woning sneller opgewarmd

✓ Aangenamere binnentemperatuur

 Minder geluidsoverlast

 In de zomer blijft de warmte buiten, in de winter blijft de warmte binnen

Beter energielabel, dus hogere woningwaarde

 

 

 

 


De kosten voor het laten isoleren van een spouwmuur in Utrecht

 

Isoleren met subsidie

De kosten voor spouwmuurisolatie in Utrecht variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de afmetingen van uw woning. We bieden isolatiediensten vanaf €1200. Het goede nieuws is dat er subsidie beschikbaar is van de overheid om u te ondersteunen. Onze isolatieadviseurs staan klaar om naar u toe te komen en de verschillende mogelijkheden met u te bespreken.

Wanneer kom ik in aanmerking?

U kunt in aanmerking komen voor subsidie in Utrecht als u een koopwoning heeft en deze zelf bewoont. Dit betekent dat de kosten voor spouwmuurisolatie waarschijnlijk aanzienlijk lager zullen uitvallen dan u aanvankelijk had gedacht!

Om een nauwkeurige offerte op te stellen is het essentieel dat we eerst uw woning in Utrecht bekijken. Onze adviseurs staan klaar om bij u langs te komen voor een gratis adviesgesprek. Ze informeren u graag over de besparingen die u kunt realiseren door middel van isolatie en ze zullen u ook op de hoogte brengen van de beschikbare subsidiemogelijkheden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek.

Plan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in

Tijdens het adviesgesprek onderzoekt een ervaren isolatiespecialist de staat van uw spouwmuren met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren, zoals de aanwezigheid van roest in de spouwankers en mogelijke luchtlekkages.

Indien uit deze meting blijkt dat het isoleren van uw spouwmuren niet voldoende rendement oplevert, zullen wij u eerlijk adviseren om niet voor isolatie te kiezen. Ons doel is om gedegen advies te verstrekken, en we streven niet enkel naar een verkoopgesprek. U kunt vertrouwen op onze professionele expertise om de beste beslissing te nemen voor uw situatie.

Nu een adviesgesprek aanvragen

Duizenden mensen zijn u al voorgegaan

Het isoleren van uw spouwmuren kan een belangrijke stap zijn, en bij BKW Isolatie begrijpen we dat dit een ingrijpende beslissing kan lijken. U kunt gerust zijn, want onze ervaren vakmensen zorgen dagelijks voor tevreden klanten door hun woningen vakkundig te isoleren.

Wilt u meer weten over de ervaringen van onze klanten? Neem dan eens een kijkje bij de onafhankelijke reviews op Google! Deze kunnen u een beter beeld geven van wat u kunt verwachten bij BKW Isolatie.

 

Insula gecertificeerd

BKW Isolatie is gecertificeerd door Insula en heeft toegang tot alle isolatiematerialen die door Insula zijn goedgekeurd. Dit stelt ons in staat om u een eerlijk en voordelig advies te geven, ongeacht het merk van het isolatiemateriaal.

Insula is een onafhankelijk kennisinstituut dat de kwaliteit in de isolatiebranche waarborgt. Bedrijven die zijn aangesloten bij Insula voldoen aan strenge richtlijnen en staan garant voor goede kwaliteit. Bij BKW Isolatie streven we naar het bieden van hoogwaardige isolatieoplossingen en we zijn er trots op dat we gecertificeerd zijn door Insula. Dit geeft u de zekerheid van kwaliteit en professionaliteit bij het isoleren van uw spouwmuren.

Overweegt u om uw spouwmuren te laten isoleren?

Spouwmuurisolatie draagt bij aan het verbeteren van het comfort in uw woning en het besparen van energiekosten, tot wel 30% per jaar. Vaak kunt u de investering al binnen drie tot vijf jaar terugverdienen.

Maar wat houdt isolatie eigenlijk in?

Isoleren is het proces waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht in een gebouw om het warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen. Door te isoleren wordt warmte nauwelijks nog naar buiten geleid, waardoor de kosten voor verwarming worden verlaagd en het binnenklimaat veel comfortabeler wordt. Isolatie kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende materialen, zoals URSA glaswol, EPS-parels, cellulose en Plixxopol HR++ isolatieschuim.

Deze materialen gebruiken wij:

 

Plixxopol - HR++ Isolatieschuim

Plixxopol isolatieschuim is een type isolatieschuim met een hoog rendement. Dit isolatieschuim kan worden gebruikt voor het isoleren van muren, daken, vloeren en andere oppervlakken in een gebouw. Plixxopol biedt een efficiënte manier om energie te besparen en de energierekening te verlagen, omdat het de warmte binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer.

Het isolatieschuim is gemaakt van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare materialen en heeft een hoge isolatiewaarde. Het schuim is sterk, flexibel en licht van gewicht, waardoor het eenvoudig kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken en vormen.

Cellulose - Minimale milieu impact

Cellulose is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier en karton. Het materiaal wordt behandeld met brandvertragers en insecticiden om de isolatiewaarde te verhogen en de levensduur te verlengen. Cellulose wordt gebruikt om muren, daken en vloeren te isoleren.

Bij het isoleren van een woning met cellulose wordt het materiaal losjes in de ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Cellulose kan ook worden aangebracht door het materiaal in matten te persen en deze vervolgens tussen de wanden of onder de vloer te leggen. Het materiaal vult alle kieren en gaten op en zorgt voor een naadloze isolatielaag.

Omdat cellulose-isolatie uit papier gemaakt wordt, betreft het een grotendeels plantaardig product met een minimale milieu-impact.
Het heeft diverse strenge milieucertificaten (FSC, NaturePlus, DuBokeur 1).‍ Daarnaast heeft het een hoge isolatiewaarde en is het effectief in het verminderen van warmteverlies. Cellulose is ook zeer brandveilig en rotbestendig.

 

EPS parels (HR++) - geëxpandeerd polystyreen

EPS-parels zijn kleine bolletjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Een materiaal dat bekend staat om zijn lichte gewicht, isolerende eigenschappen en waterbestendigheid. EPS-parels worden gebruikt als isolatiemateriaal om de thermische isolatie van muren, daken en vloeren te verbeteren. EPS-parels zijn waterafstotend en kunnen niet rotten.

Om dit te bereiken worden de EPS-parels in de holle ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Dit gebeurt door middel van een speciale machine die de parels door een buis naar de gewenste locatie stuurt. De parels vullen dan de ruimte op en zorgen voor een gelijkmatige isolatielaag.

Ursa Glaswol (HR++) - Ademende isolator

Ursa glaswol is een HR++ isolatiewol. Door de eenvoudige verwerking is deze uiterst effectief voor je woning. Natuurlijk spreken we hier ook over een product dat onder alle omstandigheden nog steeds de woning laat ‘ademen’.

Met een Lamba Waarde van 0,034 W/mK maakt het Ursa een sterke isolator. Een bijkomend voordeel is dat dit zelfs een akoestisch comfort met zich meebrengt. Zo zullen geluiden van binnen van buiten gedempt worden.

Bekijk de website van Ursa of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen

Een adviseur komt graag bij u langs! Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Eerlijk advies. Is isoleren voor u niet interessant? Dan geven we dat eerlijk aan.
Gratis en vrijblijvend. Wij komen langs voor advies, niet voor een verkooppraatje.
Scherpe offerte. We kijken graag voor welke subsidie u in aanmerking komt.

*