Bodemisolatie door BKW Groep 

✓ Direct besparen op uw stookkosten dankzij bodemisolatie 
✓ Comfortabeler binnenklimaat en optimaal wooncomfort
✓ Hoger rendement van vloerverwarming
✓ In veel gevallen subsidie mogelijk

Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Maak nu een afspraak!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Dit kunnen we voor u betekenen

Bodemisolatie is een methode om warmteverlies en vochtproblemen in een woning tegen te gaan. Bij deze vorm van isolatie brengen we isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipruimte onder de woning. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit isolatieplaten of een laag isolatieschuim.

Een belangrijk voordeel van bodemisolatie is dat u de warmte aanzienlijk beter vasthoudt in de woning. Door de isolerende laag op de bodem van de kruipruimte wordt voorkomen dat koude lucht vanuit de kruipruimte de woning binnendringt.

Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden om de gewenste binnentemperatuur te bereiken, wat leidt tot een verlaging van de energiekosten. Ook zorgt bodemisolatie voor een meer gelijkmatige binnentemperatuur en een comfortabeler binnenklimaat.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Waarom bodemisolatie

Bodemisolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke situatie. We leveren maatwerk en bekijken van tevoren welke manier voor uw woning geschikt is.

Het is belangrijk om hierbij te kijken naar de specifieke situatie van de woning, zoals de grootte van de kruipruimte en de vochtigheidsgraad. Als professionele isolatiespecialist kunnen we u adviseren en de bodemisolatie op maat aanbrengen.

Vochtproblemen aanpakken door middel van bodemisolatie

Een ander voordeel van bodemisolatie is dat het vochtproblemen vermindert. Vocht uit de kruipruimte kan in de woning trekken en leiden tot schimmel en vochtplekken op de muren en plafonds.

Door bodemisolatie wordt het vocht in de kruipruimte verminderd, waardoor de luchtvochtigheid in de woning daalt en de kans op vochtproblemen in uw gehele huis afneemt.


De voordelen op een rij

✓ Lagere energierekening

✓ Snellere opwarming van de woning

✓ Creëert een comfortabel binnenklimaat

✓ Pakt vochtproblemen aan

 Gezonder binnenklimaat door verlaagde kans op schimmels

✓ Verbeterd energielabel, wat leidt tot een hogere woningwaarde

 

 

 

 


Wat kost bodemisolatie

 

Isoleren met subsidie

De prijs van de isolatie klus hangt af van een aantal factoren zoals het oppervlak en soort woning. Sommige isolaties voeren we al uit vanaf 1200 euro. Als u in aanmerking komt voor subsidie, kan dat zelfs nog voordeliger uitpakken. 

Wanneer kom ik in aanmerking?

In ons adviesgesprek adviseren we u over de mogelijkheden van subsidies. U komt in aanmerking als u eigenaar bent van de woning en er zelf woont. 

Om een goede prijsopgave te maken, is het belangrijk dat we eerst de woning inspecteren. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in

Tijdens het adviesgesprek checken onze isolatie adviseurs de conditie van uw dak, zolder, vloer, muur en/of kruipruimte. Dit gebeurt met speciale meetinstrumenten. Zo controleren we bijvoorbeeld of er roest aanwezig is in de spouwankers, of dat er mogelijk een luchtlek is. Als uit deze meting blijkt dat isoleren onvoldoende voordelen oplevert? Dan raden we u aan NIET te isoleren. Ons doel is om u een goed advies te geven, niet om iets te verkopen.

Nu een adviesgesprek aanvragen

 

Duizenden mensen gingen u voor

Vele klanten hebben al voor bodemisolatie gekozen. Kiezen voor bodemisolatie kan een grote stap zijn, maar bij BKW Isolatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze ervaren vakmensen zorgen elke dag voor tevreden klanten door zorgvuldig isolatiewerk uit te voeren.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Neem een kijkje bij de onafhankelijke reviews op Google!

 

Insula gecertificeerd

Als ervaren isolatie bedrijf hebben we het Insula certificaat behaald. Dankzij deze certificering bent u verzekerd van kwalitatief isolatiemateriaal en advies van de specialist die verder kijkt dan de opdracht.

Insula fungeert als een onafhankelijk kennisinstituut dat de kwaliteit in de isolatiebranche waarborgt. Bedrijven die bij Insula zijn aangesloten, staan garant voor hoogwaardige kwaliteit, omdat zij voldoen aan strikte richtlijnen.

Professioneel uw woning laten voorzien van Bodemisolatie

Wilt u uw woning op een professionele manier laten isoleren met bodemisolatie? Het isoleren van de bodem onder uw huis zorgt niet alleen voor meer comfort, maar leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen. U kunt jaarlijks tot wel 30% besparen op de energiekosten. Vaak verdient u de investering al binnen een periode van drie tot vijf jaar terug.

Maar wat houdt bodemisolatie precies in?

Bodemisolatie is het proces waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht onder je woning om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Door te isoleren wordt de warmte effectief vastgehouden in de woning, waardoor er minder warmte via de bodem weglekt. Dit resulteert in lagere stookkosten en een aangenamer binnenklimaat. Bodemisolatie kan worden uitgevoerd met diverse materialen.

Deze materialen gebruiken wij:

 

Plixxopol - HR++ Isolatieschuim

Plixxopol isolatieschuim is een type isolatieschuim met een hoog rendement. Dit isolatieschuim kan worden gebruikt voor het isoleren van muren, daken, vloeren en andere oppervlakken in een gebouw. Plixxopol biedt een efficiënte manier om energie te besparen en de energierekening te verlagen, omdat het de warmte binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer.

Het isolatieschuim is gemaakt van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare materialen en heeft een hoge isolatiewaarde. Het schuim is sterk, flexibel en licht van gewicht, waardoor het eenvoudig kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken en vormen.

Cellulose - Minimale milieu impact

Cellulose is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier en karton. Het materiaal wordt behandeld met brandvertragers en insecticiden om de isolatiewaarde te verhogen en de levensduur te verlengen. Cellulose wordt gebruikt om muren, daken en vloeren te isoleren.

Bij het isoleren van een woning met cellulose wordt het materiaal losjes in de ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Cellulose kan ook worden aangebracht door het materiaal in matten te persen en deze vervolgens tussen de wanden of onder de vloer te leggen. Het materiaal vult alle kieren en gaten op en zorgt voor een naadloze isolatielaag.

Omdat cellulose-isolatie uit papier gemaakt wordt, betreft het een grotendeels plantaardig product met een minimale milieu-impact.
Het heeft diverse strenge milieucertificaten (FSC, NaturePlus, DuBokeur 1).‍ Daarnaast heeft het een hoge isolatiewaarde en is het effectief in het verminderen van warmteverlies. Cellulose is ook zeer brandveilig en rotbestendig.

 

EPS parels (HR++) - geëxpandeerd polystyreen

EPS-parels zijn kleine bolletjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Een materiaal dat bekend staat om zijn lichte gewicht, isolerende eigenschappen en waterbestendigheid. EPS-parels worden gebruikt als isolatiemateriaal om de thermische isolatie van muren, daken en vloeren te verbeteren. EPS-parels zijn waterafstotend en kunnen niet rotten.

Om dit te bereiken worden de EPS-parels in de holle ruimtes tussen de muren, onder de vloer of boven het plafond geblazen. Dit gebeurt door middel van een speciale machine die de parels door een buis naar de gewenste locatie stuurt. De parels vullen dan de ruimte op en zorgen voor een gelijkmatige isolatielaag.

Ursa Glaswol (HR++) - Ademende isolator

Ursa glaswol is een HR++ isolatiewol. Door de eenvoudige verwerking is deze uiterst effectief voor je woning. Natuurlijk spreken we hier ook over een product dat onder alle omstandigheden nog steeds de woning laat ‘ademen’.

Met een Lamba Waarde van 0,034 W/mK maakt het Ursa een sterke isolator. Een bijkomend voordeel is dat dit zelfs een akoestisch comfort met zich meebrengt. Zo zullen geluiden van binnen van buiten gedempt worden.

Bekijk de website van Ursa of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen

Een adviseur komt graag bij u langs! Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Eerlijk advies. Is isoleren voor u niet interessant? Dan geven we dat eerlijk aan.
Gratis en vrijblijvend. Wij komen langs voor advies, niet voor een verkooppraatje.
Scherpe offerte. We kijken graag voor welke subsidie u in aanmerking komt.

*